gastherm

Ηλιακά

ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΠΙΤΙΟΥ
GAS ENERGY CENTER
ηλιοθέρμανση

Οι προμήθειες των παραδοσιακών πηγών καυσίμων φθίνουν επικίνδυνα πλησιάζοντας σε ασταθή επίπεδα, ενώ το κόστος αυτών των καυσίμων, και της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται μέσω αυτών αυξάνεται ανησυχητικά.

Τη λύση σε αυτό το ενεργειακό-οικονομικό αδιέξοδο έρχεται να δώσει η Ηλιοθέρμανση.

Εδώ και πολλά χρόνια οι Έλληνες καταναλωτές έχουν εξοικειωθεί με τους ηλιακούς θερμοσίφωνες για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Αυτό οδήγησε στην ανάπτυξη της βιομηχανίας παραγωγής ηλιακών συστημάτων, με τεχνολογικές βελτιώσεις στη θέρμανση νερού αλλά και σε λοιπές χρήσεις των ηλιοθερμικών τεχνολογιών όπως η θέρμανση χώρων.

Ένα ηλιακό σύστημα αποτελείτε από τους ηλιακούς συλλέκτες (τους οποίους τοποθετούμε στην σκεπή ή στον περιβάλλοντα χώρο), τη δεξαμενή ζεστού νερού που τοποθετείται στο λεβητοστάσιο και τους αυτοματισμούς.

Οι τελευταίοι ρυθμίζουν τη λειτουργία των κυκλοφορητών μεταφέροντας τη θερμότητα στη δεξαμενή ζεστού νερού είτε από συμβατικό καυστήρα είτε από ηλιακούς συλλέκτες και παρακολουθώντας την εξωτερική θερμοκρασία επιλέγουν την κατάλληλη θερμοκρασία νερού που προσάγεται στα σώματα.

Ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες για ΖΝΧ και θέρμανση έως και 75%. Για το λόγο αυτό το ηλιακό σύστημα θέρμανσης συνδυάζεται με την υπάρχουσα συμβατική εγκατάσταση θέρμανσης (ηλεκτρικές, φυσικού αερίου ή πετρελαίου) και σύστημα θέρμανσης (καλοριφέρ, ενδοδαπέδια, fan coil).

Ενδείκνυται για οικιακές, εμπορικές, βιομηχανικές και αγροτικές χρήσεις με εφαρμογή σε:

 • Οικιακό ζεστό νερό χρήσης
 • Κεντρική & αυτόνομη θέρμανση
 • θέρμανση πισίνας & spa
 • Εστιατόρια
 • Αθλητικές εγκαταστάσεις
 • Ξενοδοχεία & Resorts
 • Πλυντήρια αυτοκινήτων
 • Βιομηχανίες
ΗΛΙΑΚΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ

Η εταιρία μας «ENERGY-GAS CENTER» δραστηριοποιείται και στον τομέα των ηλιακών συλλεκτών, σε συνεργασία με την εταιρία Sigma.

Αναλαμβάνουμε την προμήθεια, την τοποθέτηση αλλά και την υδραυλική σύνδεση των ηλιακών συλλεκτών με το αντίστοιχο Boiler και το δίκτυο ζεστού νερού χρήσης.

ΕΠΙΠΕΔΟΙ ΗΛΙΑΚΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ

Οι ηλιακοί συλλέκτες Sigma: απλοί Ν 1,5 και Ν 2 και επιλεκτικοί S 1,5, S2 και S 2,5 κατασκευάζονται στο ιδιόκτητο εργοστάσιο της Sigma, με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και πιστοποιήσεις της Ε.Ε.

Η κατασκευή τους χαρακτηρίζεται από παχύτερη μόνωση για το πλαίσιο του συλλέκτη, ώστε να αποφευχθούν θερμικές απώλειες. Κάθε τύπος συγκολλείται με τεχνική ultrasonic (υπερήχους) .

Ανάλογα με την επιθυμία του πελάτη, μπορούν να έχουν πλαίσιο είτε από αλουμίνιο είτε από ειδικό γαλβανισμένο χάλυβα ηλεκτροστατικά βαμμένο με RAL 9006 .

Οι συλλέκτες Sigma προορίζονται και για οικιακή και βιομηχανική – επαγγελματική χρήση. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θερμοσιφωνικά συστήματα ή για βιομηχανική χρήση με την μορφή συστοιχιών.

Οι επιλεκτικοί συλλέκτες S 1,5 και S 2 διαθέτουν την ανώτερη πιστοποίηση στους ηλιακούς συλλέκτες το: Solar key mark.
Εξαιτίας της επιλεκτικής επιφάνειας, η θερμική απόδοση του συλλέκτη είναι 520 kwh /m²/έτος (πιστοποιημένο από το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Δημόκριτος).

ΗΛΙΑΚΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΚΕΝΟΥ

Η Sigma κατασκευάζει στο εργοστάσιό της συλλέκτες με σωλήνες κενού, τους οποίους προμηθεύεται από την μεγαλύτερη Γερμανική εταιρεία του είδους.

Χρησιμοποιεί μόνο την τεχνολογία: heat pipe ( και όχι direct flow), η οποία είναι κατάλληλη για τα Ελληνικά δεδομένα, αποφεύγοντας έτσι την υπερθέρμανση.

Οι συλλέκτες κενού της Sigma χαρακτηρίζονται από:

 • Υψηλή απόδοση με συλλεκτική επιφάνεια υψηλής απορροφητικότητας, μέσω αντιδιαθλαστικής κάλυψης.
 • Ελάχιστες θερμικές απώλειες , με μόνωση κατάλληλη για μεγάλη αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες .
 • Διαθέτουν σωλήνες χαλκού με εσωτερικά πτερύγια από επιλεκτικό χαλκό, με συγκόλληση ultra sonic. Στο εσωτερικό του αυλού κυκλοφορεί ειδικό υγρό (όχι νερό), το οποίο μετατρέπεται σε αέριο με την αυξηση της θερμοκρασίας. Έτσι εξασφαλίζεται τέλεια θερμική αγωγή με αποτέλεσμα την ταχύτατη άνοδο της θερμοκρασίας .
 • Πατενταρισμένη σύνδεση κρυστάλλου – μετάλλου, η οποία παρέχει προστασία διαρκείας στους σωλήνες κενού.
 • Οι επιλεκτικοί σωλήνες κενού έχουν δυνατότητα αλλαγής προσανατολισμού (οριζόντιοι ή κάθετοι ) και λόγω του ότι δεν κυκλοφορεί υγρό μέσα τους δεν κινδυνεύουν να σπάσουν αν η θερμοκρασία πέσει κάτω του μηδενός.
 • Διαθέτουν μικρό βάρος για εύκολη εγκατάσταση.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2410 941 659